PIEROGI Z TRUSKAWKAMI PODANE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

0 5048

Są rozkosznie pyszne i słodkie. Otulone truskawkowym musem i białą czekoladą. Idealne do jedzenia palcami w miłym towarzystwie. To jeden z najbardziej rozpalających zmysły przepisów na blogu!

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2-3

Składniki

  • POLEWA Z BIAŁEJ CZEKOLADY:

  • MUS TRUSKAWKOWY:

  • DODATKOWO:

Przygotowanie

  1. PIEROGI Z TRUSKAWKAMI:

    Pierogi z truskawkami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi. Delikatnie mieszamy i gotujemy 7 minut. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. BIAŁA CZEKOLADA

    W rondelku podgrzewamy śmietankę. Gdy będzie już gorąca, dodajemy połamaną czekoladę. Zmniejszamy ogień na bardzo mały i cały czas mieszając rozpuszczamy kostki czekolady, aż uzyskamy jednolitą gładką konsystencję.

  3. MUS TRUSKAWKOWY:

    Do naczynia malaksera dajemy truskawki, śmietankę, cukier i sok z cytryny. Wszystko dokładnie miksujemy na gładki mus.

  4. PODANIE:

    Nakładamy do miseczek zimny mus truskawkowy, ciepłe pierogi i polewamy gorącą białą czekoladą. Danie posypujemy wiórkami kokosowymi i suszonymi płatkami róży.

  5. W przepisie zostały wykorzystane pierogi z truskawkami Jawo:

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.