Przepis

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI PODANE Z ZIELONYM SOSEM

2 4901

Pierogi z truskawkami podane z koktajlem mango-szpinak to bardzo prosty w przygotowaniu pomysł na lekką przekąskę czy słodki podwieczorek. A także zdrowa metoda na głoda.

  • Gotowanie


    15 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2-3

Składniki

Przygotowanie

  1. SOS

    Do misy malaksera wrzucamy szpinak, obranego banana i obrane ze skóry mango bez pestki, a następnie dolewamy sok z cytryny i śmietankę kokosową. Wszystko dokładnie blendujemy.

  2. PIEROGI Z TRUSKAWKAMI:

    Pierogi z truskawkami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy pojedynczo zamrożone pierogi. Gotujemy na wolnym ogniu 7 minuty od momentu wypłynięcia. Pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową.

  3. PODANIE:

    Pierogi podajemy z sosem owocowym, całość posypujemy prażonym sezamem.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.