KARMELIZOWANE PIEROGI Z WIŚNIAMI W WANILIOWYM BUDYNIU

  • Gotowanie


    15 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3

Składniki

Przygotowanie

    --PIEROGI:

    Pierogi z wiśniami Jawo przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, solimy i wrzucamy zamrożone pierogi. Gotujemy na małym ogniu 12 min. Wyławiamy łyżką cedzakową.

    --BUDYŃ:

    W tym samym czasie przygotowujemy budyń. Po zagotowaniu od razu przelewamy budyń do 3 kokilek do zapiekania.

    --PODANIE:

    W budyniu umieszczamy po 3-4 pierogi. Posypujemy 2 łyżeczkami cukru i karmelizujemy palnikiem gazowym. Od razu podajemy.

    WSKAZÓWKI:

    * Budyń możemy przygotować również w tradycyjnym, domowym sposobem.

    * Cukier możemy również skarmelizować w mikrofali lub piekarniku z funkcją grillowania, około 15-20 min.