Przepis

PIEROGI ZE SZPINAKIEM PODANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, KOZIM SERKIEM I KOPERKIEM

1 935

Idealne połączenie smaków to właśnie pierogi ze szpinakiem przygotowane z wędzonym łososiem, kozim serkiem, a wszystko podane na liściach świeżego szpinaku. To prawdziwa bomba witaminowa obfitująca w beta-karoten, witaminę C, magnez oraz luteinę.

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2-3

Składniki

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWANIE PIEROGÓW

    Pierogi ze szpinakiem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. SPOSÓB PODANIA

    Na talerzu układamy umyte i osuszone listki szpinaku. Skrapiamy je sokiem z cytryny. Na listkach kładziemy ugotowane pierogi ze szpinakiem. Na każdym z pierogów układamy zwinięty w rulon kawałek łososia, odrobinę serka i malutką gałązkę koperku.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.