Składniki
Przygotowanie
--SOS:
Odcinamy końcówki fasolki, myjemy ją i kroimy w kawałeczki około 1 cm. Wrzucamy fasolkę do osolonego wrzątku i gotujemy około 7 minut (aż będzie miękka), a następnie odcedzamy. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony w słupki boczek oraz posiekaną cebulę. Smażymy aż boczek i cebula się zrumienią. Do boczku dodajemy fasolkę, wszystkie składniki ze sobą mieszamy.
--PLACKI ZIEMNIACZANE:
Placki ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone placki podsmażamy z obu stron (po 1,5 minuty z każdej strony) na patelni posmarowanej niewielką ilością oleju.
--SPOSÓB PODANIA:
Placki układamy na talerzu, dodajemy fasolkę z boczkiem, łyżeczkę śmietany i posypujemy danie posiekanym koperkiem.