Przepis

PLACKI ZIEMNIACZANE Z GZIKIEM

1 12002

Złociste i chrupiące placki ziemniaczane podane z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Przekąska ta świetnie smakuje zarówno na zimno i na ciepło.

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    6

Składniki

Przygotowanie

  1. GZIK:

    Twaróg przekładamy do dużej miski i za pomocą widelca rozdrabniamy na małe okruszki. Dodajemy do niego posiekany szczypiorek oraz pokrojoną na cienkie plasterki rzodkiewkę. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy.

  2. PLACKI ZIEMNIACZANE:

    Placki ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta: rozmrażamy je i układamy na blasze, a następnie podgrzewamy w piekarniku w temp. 180 C przez 8 minut.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Każdego placka kroimy na 6 części. Na każdy kawałeczek nakładamy gzik, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.