PLACKI ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM I WĘDZONĄ RYBĄ

0 1846

Smaczna i szybka do zrobienia przekąska, która często „za mną chodzi”, czyli chrupiące placki ziemniaczane z twarogiem i wędzoną rybą. W tym przepisie użyłam makreli, którą bardzo lubię. Do twarożku dodałam szczypiorek i rzodkiewkę. Spróbujcie koniecznie.

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

  1. TWARÓG:

    Twaróg wyjmujemy z opakowania i rozdrabniamy widelcem. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy do twarogu rzodkiewkę, szczypiorek, jogurt, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.

  2. PLACKI ZIEMNIACZANE:

    Placki ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone placki podsmażamy z obu stron na patelni posmarowanej niewielką ilością oleju.

  3. PODANIE:

    Placki podajemy z twarogiem i wędzoną makrelą, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i cebulką.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.