Przepis

PLACKI ZIEMNIACZANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

1 20520

Placki ziemniaczane z chrzanowym serkiem z dodatkiem wędzonego na zimno łososia, koperku i kiełek świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Może to być ciekawa propozycja do przekąszenia podczas domowych seansów filmowych.

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

  1. PLACKI ZIEMNIACZANE:

    Placki ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zamrożone układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 8 minut. Pozostawiamy na kilka minut do przestygnięcia.

  2. PODANIE:

    Gdy placki troszkę przestygną, układamy je na talerzu, smarujemy grubą warstwą serka chrzanowego, na nim układamy świeży koperek i wędzonego łososia. Całość doprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem, solą i skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.