Przepis

PYZY Z MIĘSEM PODANE Z SOSEM ALFREDO

1 412

Pyzy z mięsem podane z kremowym sosem alfredo i kaparami to sycące i pyszne bezglutenowe danie. W sezonie możecie dodać do niego krótko podgotowane zielone szparagi.

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3

Składniki

Przygotowanie

  1. SOS ALFREDO:

    Do małego garnka dajemy masło i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażamy. Dodajemy śmietankę i starty na najmniejszych oczkach ser. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i odrobiną gałki muszkatołowej. Podgrzewamy sos na niedużym ogniu cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy kapary.

  2. PYZY Z MIĘSEM JAWO:

    Pyzy z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Pyzy z mięsem podajemy polane sosem i posypane szczypiorkiem.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.