PYZY Z MIĘSEM PODANE Z SOSEM ALFREDO

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3

Składniki

Przygotowanie

    --SOS ALFREDO:

    Do małego garnka dajemy masło i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażamy. Dodajemy śmietankę i starty na najmniejszych oczkach ser. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i odrobiną gałki muszkatołowej. Podgrzewamy sos na niedużym ogniu cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy kapary.

    --PYZY Z MIĘSEM JAWO:

    Pyzy z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową.

    --SPOSÓB PODANIA:

    Pyzy z mięsem podajemy polane sosem i posypane szczypiorkiem.