PYZY Z MIĘSEM PODANE Z SURÓWKĄ

0 1657

Tradycyjne pyzy z mięsem wołowo-wieprzowym podane z surówką z kapusty pekińskiej, ogórka i rzodkiewki z dodatkiem szczypiorku i dyni to pomysł na sycący obiad dla całej rodziny.

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

  1. SURÓWKA:

    Liście kapusty myjemy, osuszamy i szatkujemy. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie pokrojone warzywa wrzucamy do dużej miski. Dosypujemy posiekany szczypiorek i pestki dyni. Całość polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. Dodajemy majonez oraz jogurt grecki i mieszankę ulubionych ziół.

  2. PYZY Z MIĘSEM:

    Pyzy z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do osolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy i gotujemy 7 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Pyzy z mięsem podajemy z surówką, danie posypujemy szczypiorkiem.

  4. W przepisie wykorzystano pyzy z mięsem Jawo:

    Nie zapomnijcie pochwalić się na Facebooku lub Instagramie, jakie pyszności tworzycie z produktami Jawo! Zdjęcia zamieszczajcie z hasztagiem #jawolewdomu oraz oznaczcie nas, abyśmy mogli Was zobaczyć!! Najlepsze fotografie publikujemy w naszym albumie. Jeśli jeszcze nie śledzicie nas na Instagramie i Facebooku, koniecznie to nadróbcie.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.