Składniki
Przygotowanie
--SURÓWKA:
Liście kapusty myjemy, osuszamy i szatkujemy. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie pokrojone warzywa wrzucamy do dużej miski. Dosypujemy posiekany szczypiorek i pestki dyni. Całość polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. Dodajemy majonez oraz jogurt grecki i mieszankę ulubionych ziół.
--PYZY Z MIĘSEM:
Pyzy z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do osolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy i gotujemy 7 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyławiamy łyżką cedzakową.
--SPOSÓB PODANIA:
Pyzy z mięsem podajemy z surówką, danie posypujemy szczypiorkiem.
W przepisie wykorzystano pyzy z mięsem Jawo:
Nie zapomnijcie pochwalić się na Facebooku lub Instagramie, jakie pyszności tworzycie z produktami Jawo! Zdjęcia zamieszczajcie z hasztagiem #jawolewdomu oraz oznaczcie nas, abyśmy mogli Was zobaczyć!! Najlepsze fotografie publikujemy w naszym albumie. Jeśli jeszcze nie śledzicie nas na Instagramie i Facebooku, koniecznie to nadróbcie.