PYZY Z MIĘSEM W KREMOWYM SOSIE ŚMIETANOWYM Z DODATKIEM BOCZKU

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

    --SOS:

    Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojony w małą kostkę boczek. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy na małym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Następnie dodajemy mascarpone, śmietankę i wrzątek. Mieszamy, aż powstanie kremowy sos.

    --PYZY Z MIĘSEM

    Pyzy przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy pojedynczo zamrożone pyzy z mięsem. Od momentu wypłynięcia pyz na powierzchnię wody, gotujemy na niedużym ogniu jeszcze przez 7 minut. Wyjmujemy pyzy łyżką cedzakową.

    --SPOSÓB PODANIA:

    Pyzy podajemy na kremowym sosie, posypujemy listkami tymianku.