Przepis

PYZY Z MIĘSEM W SOSIE POMIDOROWYM

0 7015

Pyzy z mięsem podane w sosie pomidorowym ze szpinakiem, mascarpone i suszonymi pomidorami to bezglutenowa propozycja, która na pewno przypadnie Wam do gustu. W opcji wegetariańskiej możecie użyć pyz ziemniaczanych bez mięsnego nadzienia.

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

  1. SOS:

    Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy na niej cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy suszone pomidory pokrojone w mniejsze kawałki i podsmażamy kilka minut. Następnie wrzucamy krojone pomidory w puszce i podsmażamy całość 2-3 minuty. Dodajemy umyte listki szpinaku, ser mascarpone i doprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy tylko do momentu, aż listki zaczną więdnąć. Ściągamy sos z ognia.

  2. PYZY Z MIĘSEM JAWO:

    Pyzy z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Pyzy z mięsem podajemy razem z sosem oraz posiekaną natką pietruszki.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.