Przepis

SAŁATKA PYZOWA Z POMIDORAMI I SEREM FETA

0 4914

Prosta jak drut bezglutenowa sałatka, którą możesz zapakować do lunchboxa i zabrać ze sobą do pracy albo do szkoły. Wystarczy, że sięgniesz po swoją ulubioną sałatę, dodasz pomidory, cebulę i ser feta – lub jeśli wolisz mozzarellę – dorzucisz pokrojone pyzy ziemniaczane, polejesz oliwą, doprawisz, posypiesz ulubionymi kiełkami i voilà! Zdrowa przekąska gotowa!

  • Gotowanie


    15 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

  1. PYZY ZIEMNIACZANE JAWO:

    Pyzy ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową. Następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Skrapiamy ostrze noża wodą i kroimy pyzy w paski.

  2. SAŁATKA:

    Umytą sałatę układamy na półmiskach, dodajemy pokrojone pomidory, ser feta, posiekaną cebulę oraz paseczki pyz. Danie skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy ziołami włoskimi, pieprzem i solą. Na koniec posypujemy całość kiełkami.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.