Przepis

SAŁATKA Z FETĄ I ARBUZEM Z KLUSKAMI NA PARZE

2 5006

Orzeźwiająca sałatka z arbuzem i grecką fetą to doskonały pomysł na letni obiad. Koniecznie dodajcie do niej dobrej jakości oliwę i świeżo zmielony czarny pieprz. A wybierając najlepsze składniki, będziemy mieli pewność, że ta prosta sałatka zachwyci nas swoim smakiem!

  • Poziom


    łatwy

Składniki

Przygotowanie

  1. Kluski na parze:

    Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Zamrożone kluski układamy na sitku. Podgrzewamy na parze pod przykryciem 4 minuty. Gotowe kluski wykładamy na talerz i zostawiamy do przestygnięcia, a następnie przekrawamy na pół i grillujemy (możemy na grillu węglowym lub gazowym) aż się przyrumienią.

  2. Sałatka:

    Arbuza i fetę kroimy w dużą kostkę. Układamy w głębokich miskach. Do kubka wlewamy oliwę, sok z cytryny, miód i dodajemy czarny pieprz. Dokładnie mieszamy. Listki mięty i bazylii drobno kroimy i posypujemy sałatkę.

  3. Sposób podania:

    Sałatkę skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy z grillowanymi kluskami na parze.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.