SAŁATKA Z FETĄ I ARBUZEM Z KLUSKAMI NA PARZE
Przygotowanie
Kluski na parze:
Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Zamrożone kluski układamy na sitku. Podgrzewamy na parze pod przykryciem 4 minuty. Gotowe kluski wykładamy na talerz i zostawiamy do przestygnięcia, a następnie przekrawamy na pół i grillujemy (możemy na grillu węglowym lub gazowym) aż się przyrumienią.
Sałatka:
Arbuza i fetę kroimy w dużą kostkę. Układamy w głębokich miskach. Do kubka wlewamy oliwę, sok z cytryny, miód i dodajemy czarny pieprz. Dokładnie mieszamy. Listki mięty i bazylii drobno kroimy i posypujemy sałatkę.
Sposób podania:
Sałatkę skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy z grillowanymi kluskami na parze.