Przepis

SAŁATKA Z GNOCCHI, PSTRĄGIEM I GRANATEM

1 531

Ta kolorowa sałatka z gnocchi i warzywami doskonale sprawdzi się na letnie biesiady na świeżym powietrzu! Idealne okoliczności to działka lub ogródek, paczka przyjaciół, grill. Wokół drzewka i pachnące krzewy owocowe, a do tego słońce i lekki wiaterek. Jeśli da się zamknąć klimat lata na talerzu, to ta lekka sałatka sprawdzi się tu idealnie 🙂

  • Przygotowanie


    25 min
  • Gotowanie


    25 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3-4

Składniki

Przygotowanie

  1. GNOCCHI:

    Gnocchi ziemniaczane od Jawo przygotowujemy według wskazówek producenta. Na dużym ogniu zagotowujemy 3 litry wody i dodajemy łyżeczkę soli. Wrzucamy zamrożone gnocchi i energicznie mieszamy. Gdy tylko wypłyną na powierzchnię, wyławiamy je łyżką cedzakową.

  2. WARZYWA:

    Ogórki, paprykę i pomidorki kroimy na drobne kawałki.

  3. SOS:

    Oliwę, posiekany koperek, sok z cytryny, pieprz i sól mieszamy razem.

  4. SPOSÓB PODANIA:

    Mix sałat wsypujemy do miski, dodajemy warzywa oraz pstrąga pokrojonego na drobne kawałki. Następnie wrzucamy gnocchi oraz mini mozzarellę. Wszystko razem mieszamy z przygotowanym wcześniej sosem i posypujemy pestkami granatu.

  5. Więcej przepisów znajdziecie także na moim Facebooku i Instagramie.🙂

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.