SAŁATKA Z GNOCCHI, ARBUZEM I FETĄ

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    średni
  • Porcje


    2-3

Składniki

Przygotowanie

    --GNOCCHI ZIEMNIACZANE JAWO:

    Gnocchi ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone gnocchi, energicznie mieszamy i gotujemy na dużym ogniu. Wyławiamy łyżką cedzakową, gdy wypłyną na powierzchnię. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy posiekane listki mięty i ugotowane gnocchi. Podsmażamy chwilę i ściągamy z ognia.

    --SAŁATKA:

    Na duży talerz wykładamy umytą i osuszoną rukolę, przestudzone gnocchi, arbuza pokrojonego w kostkę, cebulę pokrojoną w pióra, kawałki fety i oliwki. Do osobnej miseczki wlewamy oliwę, miód, sok z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Bardzo dokładnie mieszamy. Polewamy sałatkę dressingiem.

    Do tego przepisu zostały użyte gnocchi ziemniaczane Jawo:

    Nie zapomnijcie pochwalić się na Facebooku lub Instagramie, jakie pyszności tworzycie z produktami Jawo! Zdjęcia zamieszczajcie z hasztagiem #jawolewdomu oraz oznaczcie nas, abyśmy mogli Was zobaczyć!! Najlepsze fotografie publikujemy w naszym albumie. Jeśli jeszcze nie śledzicie nas na Instagramie i Facebooku, koniecznie to nadróbcie.