Przepis

SAŁATKA Z GNOCCHI I WĘDZONYM UDKIEM KURCZAKA

3 14527

Tę sycącą i lekką sałatkę zrobicie w niecały kwadrans. Możecie zabrać ją do pracy lub na wycieczkę. Jeśli chcecie, dodajcie do niej majonez. Warto plasterki awokado skropić sokiem z cytryny, dzięki temu zachowają ładny kolor.

  • Gotowanie


    15 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3

Składniki

Przygotowanie

  1. GNOCCHI

    W dużym garnku zagotowujemy wodę. Solimy i wrzucamy zamrożone gnocchi. Energicznie mieszamy i gotujemy na dużym ogniu do momentu, aż wypłyną na powierzchnię. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. SAŁATKA

    Awokado obieramy i kroimy na paski. Mięso z udka oddzielamy od kości i kroimy na mniejsze kawałki.

  3. PODANIE

    Na talerzu układamy gnocchi, kawałki wędzonego udka, plasterki awokado. Całość posypujemy kukurydzą i ulubioną mieszanką przypraw (np. do kuchni włoskiej).

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.