SAŁATKA Z PYZAMI ZIEMNIACZANYMI I ŚLEDZIEM

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

    --PYZY ZIEMNIACZANE:

    Pyzy ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy, gotujemy 7 minut na wolnym ogniu od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyławiamy łyżką cedzakową, odstawiamy do wystygnięcia.

    --SAŁATKA:

    Ugotowane, wystudzone ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy fasolę i pokrojone w dużą kostkę śledzie. Zimne pyzy kroimy na 8 części. Szalotkę i szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki doprawiamy suszonym cząbrem, czarnym pieprzem i musztardą francuską. Dolewamy oliwę i delikatnie mieszamy.