Przepis

SAŁATKA ZE SŁOIKA Z PYZAMI ZIEMNIACZANYMI

2 4125

Lunchowy klasyk – sałatka ze słoika, tym razem w wersji bezglutenowej z pyzami ziemniaczanymi. Możecie zabrać ją ze sobą do pracy, do szkoły, na piknik – gdziekolwiek chcecie. Przed zjedzeniem wystarczy mocno wstrząsnąć słoikiem kilka razy, aż do przemieszania się sosu. Prawda, że sprytne? ?

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

  1. PYZY ZIEMNIACZANE JAWO:

    Pyzy ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Przekrawamy pyzy na połówki.

  2. SAŁATKA:

    Na dno słoika wlewamy około 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Dosypujemy szczyptę soli, pieprz, oregano i czosnek. Dodajemy połówki pyz ziemniaczanych Jawo, na to warstwowo listki sałaty, pomidory, kiełki, pokrojoną mozzarellę, czarne oliwki, kukurydzę i znów kiełki. Zamykamy słoik i gotowe!

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.