SMAŻONE PASECZKI INDYKA Z GNOCCHI I MIZERIĄ

1 4773

Ulubiony obiad naszych dzieci? To nieśmiertelny zestaw - „klusecki, mięsko i ogólek”. 😉 Żaden maluch im nie odmówi. Kawałki indyka są miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Obok pulchniutkie gnocchi ziemniaczane i pyszna mizeria z koperkiem.

  • Gotowanie


    45 min
  • Poziom


    średni
  • Porcje


    3-4

Składniki

Przygotowanie

  1. PASECZKI INDYKA:

    Mięso kroimy na plastry o grubości około 1 cm, a następnie na podłużne paski. Przekładamy do miski. Dodajemy przyprawy: musztardę, sos sojowy, zioła, miód, paprykę, czosnek oraz oliwę i dokładnie mieszamy. Do misy malaksera dajemy bułkę tartą i płatki kukurydziane. Blendujemy na bardzo drobne okruszki. Dosypujemy do mięsa i mieszamy tak, by wszystkie kawałki pokryły się panierką. Kawałki indyka smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż panierka zrobi się chrupiąca i złoto-brązowa. Usmażone mięso układamy na ręcznikach papierowych, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

  2. GNOCCHI ZIEMNIACZANE:

    Gnocchi ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone gnocchi. Energicznie mieszamy i wyławiamy od razu jak wypłyną.

  3. MIZERIA:

    Ogórka obieramy i ścieramy na mandolinie na cienkie plasterki (możemy również pokroić nożem). Odsączamy z nadmiaru wody i dodajemy śmietanę, szczyptę soli oraz posiekany koperek. Całość dokładnie mieszamy.

  4. PODANIE:

    Gnocchi podajemy z paseczkami indyka i mizerią.

  5. https://jawolewdomu.pl/wp-content/uploads/2020/06/IMG_5105-Kopiowanie.jpg">

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.