STRASZNA PRZEKĄSKA – PIZZERINKI

  • Gotowanie


    15 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3-4

Składniki

Przygotowanie

    --KLUSKI NA PARZE:

    Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Zamrożone kluski układamy na sitku i podgrzewamy na parze pod przykryciem przez 4 minuty. Wykładamy na talerz i pozostawiamy do przestygnięcia. Kluski przekrawamy na pół.

    --DEKOROWANIE:

    W międzyczasie przygotowujemy dodatki. Sos pomidorowy wlewamy do miseczki. Ser żółty kroimy w paski. Część oliwek przekrawamy na pół, a część kroimy w cienkie paski (tak, aby móc stworzyć z nich nogi pająka). Następnie rozsmarowujemy na nich sos pomidorowy, układamy pajęczynę z sera żółtego oraz pająki z oliwek na wierzchu. Pizzerinki pieczemy w 180°C, aż brzegi będą lekko zrumienione, a ser smakowicie roztopiony.

    --SPOSÓB PODANIA:

    Pizzerinki podajemy na ciepło w towarzystwie innych przekąsek na udekorowanym w klimacie halloween stole.