SZYBKA SAŁATKA Z GNOCCHI, JAJKIEM I TUŃCZYKIEM

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

    --GNOCCHI ZIEMNIACZANE:

    Gnocchi ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone gnocchi. Energicznie mieszamy i gotujemy na dużym ogniu. Gnocchi wyławiamy łyżką cedzakową, gdy tylko wypłyną na powierzchnię.

    --SOS:

    Do miseczki dajemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania sosu: musztardę francuską, kapary, majonez, oliwę z oliwek, sos worcestershire, sok z cytryny i bardzo drobno posiekany czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

    --SAŁATKA:

    Na talerze wykładamy szpinak, ugotowane gnocchi, jajka pokrojone w ćwiartki, kawałki tuńczyka, ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę oraz szalotkę pokrojoną w pióra. Sałatkę polewamy sosem i posypujemy posiekaną natką i szczypiorkiem oraz papryką lub papryczką chili.