TORT NALEŚNIKOWY

  • Gotowanie


    35 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    8

Składniki

  • DODATKOWO

Przygotowanie

    --NALEŚNIKI Z SEREM:

    Naleśniki z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone naleśniki podgrzewamy w mikrofalówce 2 minuty przy mocy 600W.

    --TORT:

    Każdy naleśnik rozkładamy tak, by warstwa sera była na górze, a następnie układamy naleśniki jeden na drugim, smarując je naprzemiennie kremem kakaowym i kajmakiem. Ostatni, górny naleśnik układamy serem do dołu. W rondelku łączymy śmietankę z czekoladą. Podgrzewamy cały czas mieszając na bardzo małym ogniu, aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Oblewamy naleśniki gęstą polewą z gorzkiej czekolady. Deser możemy udekorować owocami np. borówkami i suszonymi płatkami róży.