Przepis

USZKA Z PIECZARKAMI Z DODATKIEM BROKUŁÓW I PARMEZANU

1 7495

Macie ochotę na lekkie danie? Sięgnijcie po uszka z pieczarkowym farszem, z brokułem i parmezanem.

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3-4

Składniki

Przygotowanie

  1. USZKA Z PIECZARKAMI:

    Uszka z pieczarkami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy partiami zamrożone uszka z pieczarkami. Delikatnie mieszamy i gotujemy na niedużym ogniu 12 minut. Wyjmujemy uszka łyżką cedzakową.

  2. BROKUŁY:

    Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy 6 minut na parze. W dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą, przeciskamy czosnek. Podsmażamy na niedużym ogniu, doprawiamy solą, dodajemy uszka i jeszcze chwilę podsmażamy. Na koniec dodajemy różyczki ugotowanego brokuła i posiekaną natkę pietruszki.

  3. PODANIE:

    Danie podajemy posypane parmezanem.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.