USZKA Z PIECZARKAMI Z DODATKIEM BROKUŁÓW I PARMEZANU
Przygotowanie
USZKA Z PIECZARKAMI:
Uszka z pieczarkami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy partiami zamrożone uszka z pieczarkami. Delikatnie mieszamy i gotujemy na niedużym ogniu 12 minut. Wyjmujemy uszka łyżką cedzakową.
BROKUŁY:
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy 6 minut na parze. W dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą, przeciskamy czosnek. Podsmażamy na niedużym ogniu, doprawiamy solą, dodajemy uszka i jeszcze chwilę podsmażamy. Na koniec dodajemy różyczki ugotowanego brokuła i posiekaną natkę pietruszki.
PODANIE:
Danie podajemy posypane parmezanem.