Składniki
MASA JAJECZNA:
Przygotowanie
--BROKUŁ:
Dzielimy na różyczki i gotujemy na parze al dente (około 6 minut).4 jajka gotujemy na twardo.
--NALEŚNIKI:
Rozmrożone naleśniki rozkładamy i układamy w wysmarowanej masłem formie na tartę.
--FARSZ:
Na naleśnikach układamy wszystkie składniki tarty: pokrojone w grube plastry jajka na twardo, plastry białej kiełbasy, brokuł, pokrojoną w pióra czerwoną cebulę oraz szczypiorek.
--MASA JAJECZNA:
Do miski wlewamy śmietankę, wbijamy jajka, dodajemy straty ser grana padano, mąkę pszenną, sól, pieprz i bardzo dokładnie mieszamy. Masę jajeczną wylewamy na naleśniki z farszem.
--QUICHE:
Brzegi naleśników zawijamy do środka. Quiche pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 45 minut. Upieczony quiche zostawiamy do przestygnięcia na około 10 minut. Podajemy na ciepło lub zimno.