WIELKANOCNY QUICHE NALEŚNIKOWY ZE SZPINAKIEM, JAJKAMI I BIAŁĄ KIEŁBASĄ

  • Gotowanie


    40 min
  • Poziom


    średni
  • Porcje


    4-6

Składniki

  • MASA JAJECZNA:

Przygotowanie

    --BROKUŁ:

    Dzielimy na różyczki i gotujemy na parze al dente (około 6 minut).4 jajka gotujemy na twardo.

    --NALEŚNIKI:

    Rozmrożone naleśniki rozkładamy i układamy w wysmarowanej masłem formie na tartę.

    --FARSZ:

    Na naleśnikach układamy wszystkie składniki tarty: pokrojone w grube plastry jajka na twardo, plastry białej kiełbasy, brokuł, pokrojoną w pióra czerwoną cebulę oraz szczypiorek.

    --MASA JAJECZNA:

    Do miski wlewamy śmietankę, wbijamy jajka, dodajemy straty ser grana padano, mąkę pszenną, sól, pieprz i bardzo dokładnie mieszamy. Masę jajeczną wylewamy na naleśniki z farszem.

    --QUICHE:

    Brzegi naleśników zawijamy do środka. Quiche pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 45 minut. Upieczony quiche zostawiamy do przestygnięcia na około 10 minut. Podajemy na ciepło lub zimno.