Przepis

ZAPIEKANE KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM, Z BOCZKIEM I KAWAŁKAMI SUSZONYCH ŚLIWEK

0 4927

Zapiekane kluski śląskie nadziewane mięsem, z kawałkami suszonych śliwek i owinięte boczkiem to pomysł na szybki obiad. Przygotujecie go w mniej niż 30 minut. 🙂

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2-3

Składniki

Przygotowanie

  1. KLUSKI ŚLĄSKIE:

    Do osolonej, wrzącej wody wrzucamy zamrożone kluski śląskie z mięsem i gotujemy na niedużym ogniu przez 8 minut, po tym czasie wyławiamy je łyżką cedzakową.

  2. ZAPIEKANIE:

    Na każdej klusce układamy ½ suszonej śliwki i zawijamy w surowy boczek. Układamy w naczyniu żaroodpornym, bez przykrycia, a następnie zapiekamy w temperaturze 190 stopni (góra-dół) około 15 minut.

  3. PODANIE:

    Kluski posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy np. z roszponką.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.