ZAPIEKANE PLASTRY KARTACZY Z MIĘSEM Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ
Przygotowanie
KARTACZE Z MIĘSEM JAWO:
Kartacze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kartacze. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową, odkładamy do lekkiego przestygnięcia.
ZAPIEKANIE:
Lekko przestudzone kartacze kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne skrapiamy olejem i układamy w nim krążki kartaczy. Na każdy kawałek nakładamy plasterek pomidora i mozzarelli, danie posypujemy odrobiną przyprawy do kuchni włoskiej. Zapiekamy kartacze z dodatkami w temperaturze 180 stopni około 12 minut.
SPOSÓB PODANIA:
Danie podajemy z listkami świeżej bazylii i rukolą.