Przepis

ZAPIEKANKA Z PLACKÓW ZIEMNIACZANYCH Z ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ

3 6684

Ten przepis dedykujemy wszystkim zabieganym (hej Mamy, jesteście tu? :)). Zapiekanka robi się (prawie) sama. Zwróćcie uwagę na sposób przyrządzenia. Dzięki plackom ziemniaczanym Jawo zaoszczędzicie sporo czasu. Do dzieła!

  • Gotowanie


    35 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

  • SOS CZOSNKOWY

  • DODATKOWO

Przygotowanie

  1. SZPINAK:

    Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy umyty i osuszony szpinak. Smażymy jeszcze chwilę, aż szpinak zwiędnie.

  2. ZAPIEKANKA:

    Układamy rozmrożone placki ziemniaczane na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy placek nakładamy porcję szpinaku i kawałki łososia, przykrywamy plackiem ziemniaczanym i ponownie nakładamy szpinak i łososia, przykrywamy plackiem ziemniaczanym i posypujemy serem. Danie zapiekamy w temperaturze 200 stopni około 13 minut.

  3. SOS CZOSNKOWY:

    Do miseczki dajemy wszystkie składniki potrzebne do przyrządzenia sosu: jogurt, czosnek, oregano, sól, pieprz i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy.

  4. PODANIE:

    Danie podajemy na ciepło z sosem czosnkowym.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.