ZAPIEKANKA Z PLACKÓW ZIEMNIACZANYCH Z ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ
SOS CZOSNKOWY
DODATKOWO
Przygotowanie
SZPINAK:
Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy umyty i osuszony szpinak. Smażymy jeszcze chwilę, aż szpinak zwiędnie.
ZAPIEKANKA:
Układamy rozmrożone placki ziemniaczane na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy placek nakładamy porcję szpinaku i kawałki łososia, przykrywamy plackiem ziemniaczanym i ponownie nakładamy szpinak i łososia, przykrywamy plackiem ziemniaczanym i posypujemy serem. Danie zapiekamy w temperaturze 200 stopni około 13 minut.
SOS CZOSNKOWY:
Do miseczki dajemy wszystkie składniki potrzebne do przyrządzenia sosu: jogurt, czosnek, oregano, sól, pieprz i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy.
PODANIE:
Danie podajemy na ciepło z sosem czosnkowym.