Przepis

ZUPA WARZYWNA PODANA Z USZKAMI Z PIECZARKAMI

0 635

Pełna witamin zupa warzywna z cukinią i bakłażanem podana z uszkami z nadzieniem pieczarkowym to pomysł na łatwy obiad dla całej rodziny.

  • Gotowanie


    40 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWANIE ZUPY:

    Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle w dużym garnku razem z zielem angielskim i listkami laurowymi. Następnie dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku. Marchewkę, por, seler i pietruszkę myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Dodajemy do garnka z usmażoną cebulą i podsmażamy na niedużym ogniu kilka minut. Dolewamy około 1,5 l wody i warzywną kostkę rosołową Bio. Mieszamy i gotujemy około 12 minut. Po tym czasie dodajemy do zupy pokrojoną w kostkę cukinię i bakłażana, gotujemy kolejne 10 minut. Próbujemy zupę i doprawiamy pieprzem oraz czosnkiem granulowanym według uznania.

  2. PRZYGOTOWANIE USZEK Z PIECZARKAMI:

    Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do wrzątku wrzucamy zamrożone uszka z pieczarkami, delikatnie mieszamy oraz gotujemy 12 min na wolnym ogniu. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  3. PODANIE:

    Zupę podajemy z uszkami z dużą ilością posiekanej natki i szczypiorku.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.