Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > SAŁATKA PYZOWA Z POMIDORAMI I SEREM FETA

SAŁATKA PYZOWA Z POMIDORAMI I SEREM FETA

Prosta jak drut bezglutenowa sałatka, którą możesz zapakować do lunchboxa i zabrać ze sobą do pracy albo do szkoły. Wystarczy, że sięgniesz po swoją ulubioną sałatę, dodasz pomidory, cebulę i ser feta – lub jeśli wolisz mozzarellę – dorzucisz pokrojone pyzy ziemniaczane, polejesz oliwą, doprawisz, posypiesz ulubionymi kiełkami i voilà! Zdrowa przekąska gotowa!
Sposób przygotowania
  1. PYZY ZIEMNIACZANE JAWO:

    Pyzy ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową. Następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Skrapiamy ostrze noża wodą i kroimy pyzy w paski.

  2. SAŁATKA:

    Umytą sałatę układamy na półmiskach, dodajemy pokrojone pomidory, ser feta, posiekaną cebulę oraz paseczki pyz. Danie skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy ziołami włoskimi, pieprzem i solą. Na koniec posypujemy całość kiełkami.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.