Ja wolę w domu > Przepisy > Okazja > Dla dzieci > SAŁATKA Z FETĄ I ARBUZEM Z KLUSKAMI NA PARZE

SAŁATKA Z FETĄ I ARBUZEM Z KLUSKAMI NA PARZE

Orzeźwiająca sałatka z arbuzem i grecką fetą to doskonały pomysł na letni obiad. Koniecznie dodajcie do niej dobrej jakości oliwę i świeżo zmielony czarny pieprz. A wybierając najlepsze składniki, będziemy mieli pewność, że ta prosta sałatka zachwyci nas swoim smakiem!
Sposób przygotowania
  1. Kluski na parze:

    Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Zamrożone kluski układamy na sitku. Podgrzewamy na parze pod przykryciem 4 minuty. Gotowe kluski wykładamy na talerz i zostawiamy do przestygnięcia, a następnie przekrawamy na pół i grillujemy (możemy na grillu węglowym lub gazowym) aż się przyrumienią.

  2. Sałatka:

    Arbuza i fetę kroimy w dużą kostkę. Układamy w głębokich miskach. Do kubka wlewamy oliwę, sok z cytryny, miód i dodajemy czarny pieprz. Dokładnie mieszamy. Listki mięty i bazylii drobno kroimy i posypujemy sałatkę.

  3. Sposób podania:

    Sałatkę skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy z grillowanymi kluskami na parze.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.