Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z rybą > SAŁATKA Z GNOCCHI, PSTRĄGIEM I GRANATEM

SAŁATKA Z GNOCCHI, PSTRĄGIEM I GRANATEM

salatka-z-gnocchi-i-pstragiem

Ta kolorowa sałatka z gnocchi i warzywami doskonale sprawdzi się na letnie biesiady na świeżym powietrzu! Idealne okoliczności to działka lub ogródek, paczka przyjaciół, grill. Wokół drzewka i pachnące krzewy owocowe, a do tego słońce i lekki wiaterek. Jeśli da się zamknąć klimat lata na talerzu, to ta lekka sałatka sprawdzi się tu idealnie 🙂 Przygotowanie jej zajmuje niewiele czasu, a efekt zachwyci wszystkich gości. Pełna świeżych warzyw, aromatycznych ziół i gnocchi – jest zdrowo i jest pysznie!

Sałatka z gnocchi zachwyca różnorodnością smaków i tekstur, łącząc wędzonego pstrąga, kremową mini mozzarellę i orzeźwiające pestki granatu. Idealnie nadaje się na lekki posiłek lub dodatek do grilla. Przygotowana w kilka chwil, stanowi apetyczne, zdrowe danie, które z pewnością umili każde letnie spotkanie.

Koniecznie dajcie mi znać w komentarzu, czy Wam smakowało! A jeżeli macie jakieś pytania, to śmiało!

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie gnocchi od Jawo
  • 3 małe ogórki
  • 4 małe papryki (u mnie kolorowe mini słodkie papryczki)
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 30 ml oliwy
  • ½ pęczka koperku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 opakowania miksu sałat z burakiem
  • 80 g wędzonego pstrąga tęczowego
  • 100 g mini mozzarelli
  • 1/2 granatu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. GNOCCHI:

Gnocchi ziemniaczane od Jawo przygotowujemy według wskazówek producenta. Na dużym ogniu zagotowujemy 3 litry wody i dodajemy łyżeczkę soli. Wrzucamy zamrożone gnocchi i energicznie mieszamy. Gdy tylko wypłyną na powierzchnię, wyławiamy je łyżką cedzakową.

gnocchi-jawo

2. WARZYWA:

Ogórki, paprykę i pomidorki kroimy na drobne kawałki.

3. DRESSING:

Oliwę, posiekany koperek, sok z cytryny, pieprz i sól mieszamy razem.

dressing

4. SAŁATKA Z GNOCCHI – SPOSÓB PODANIA:

Mix sałat wsypujemy do miski, dodajemy warzywa oraz pstrąga pokrojonego na drobne kawałki. Następnie wrzucamy gnocchi oraz mini mozzarellę. Wszystko razem mieszamy z przygotowanym wcześniej sosem i posypujemy pestkami granatu.

Jeśli spodobał Wam się ten przepis, to zapraszam do sprawdzenia reszty moich pomysłów na gnocchi. Jak zwykle zapraszam również na mojego Instagrama.

salatka-z-gnocchi-i-pstragiem
SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.