Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z mięsem > SAŁATKA Z GNOCCHI I WĘDZONYM UDKIEM KURCZAKA

SAŁATKA Z GNOCCHI I WĘDZONYM UDKIEM KURCZAKA

Tę sycącą i lekką sałatkę zrobicie w niecały kwadrans. Możecie zabrać ją do pracy lub na wycieczkę. Jeśli chcecie, dodajcie do niej majonez. Warto plasterki awokado skropić sokiem z cytryny, dzięki temu zachowają ładny kolor.
Sposób przygotowania
  1. GNOCCHI

    W dużym garnku zagotowujemy wodę. Solimy i wrzucamy zamrożone gnocchi. Energicznie mieszamy i gotujemy na dużym ogniu do momentu, aż wypłyną na powierzchnię. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. SAŁATKA

    Awokado obieramy i kroimy na paski. Mięso z udka oddzielamy od kości i kroimy na mniejsze kawałki.

  3. PODANIE

    Na talerzu układamy gnocchi, kawałki wędzonego udka, plasterki awokado. Całość posypujemy kukurydzą i ulubioną mieszanką przypraw (np. do kuchni włoskiej).

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.