Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z rybą > SAŁATKA Z GNOCCHI

SAŁATKA Z GNOCCHI

Kolorowa sałatka z gnocchi, pieczonym batatem i wędzonym łososiem to świetny przepis na lunch do pracy. Można ją zapakować w pudełko, a tuż przed jedzeniem skropić oliwą.
Sposób przygotowania
  1. BATAT:

    Batata obieramy, kroimy w duża kostkę, a następnie nacieramy olejem i solą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni (góra-dół) 35 minut (po upływie 25 min przewracamy ziemniaki na drugą stronę). Upieczone ziemniaki odkładamy do lekkiego przestygnięcia.

  2. GNOCCHI ZIEMNIACZANE:

    Gnocchi przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone gnocchi. Wyławiamy łyżką cedzakową, gdy tylko wypłyną na powierzchnię.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Na talerzu układamy umyte liście sałaty rzymskiej i rukolę. Dodajemy gnocchi, upieczone kawałki batata i wędzonego łososia. Całość posypujemy pestkami granata, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy listkami kolendry.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.