Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > SAŁATKA Z PYZAMI ZIEMNIACZANYMI I ŚLEDZIEM

SAŁATKA Z PYZAMI ZIEMNIACZANYMI I ŚLEDZIEM

Sałatka ziemniaczana ze śledziem to królowa świątecznych stołów i bożonarodzeniowych imprez firmowych. Jej podstawą są dobre śledzie, najlepiej z beczki – tłuste i mięsiste. Pamiętajcie, że jeśli używacie solonych śledzi, musicie je wymoczyć w zimnej wodzie lub mleku przez około 2 godziny. A potem wystarczy połączyć z resztą składników, jeśli macie czas, odstawić do przegryzienia smaków. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień.
Sposób przygotowania
  1. PYZY ZIEMNIACZANE:

    Pyzy ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy, gotujemy 7 minut na wolnym ogniu od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyławiamy łyżką cedzakową, odstawiamy do wystygnięcia.

  2. SAŁATKA:

    Ugotowane, wystudzone ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy fasolę i pokrojone w dużą kostkę śledzie. Zimne pyzy kroimy na 8 części. Szalotkę i szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki doprawiamy suszonym cząbrem, czarnym pieprzem i musztardą francuską. Dolewamy oliwę i delikatnie mieszamy.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.