Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z mięsem > SMAŻONE PASECZKI INDYKA Z GNOCCHI I MIZERIĄ

SMAŻONE PASECZKI INDYKA Z GNOCCHI I MIZERIĄ

Ulubiony obiad naszych dzieci? To nieśmiertelny zestaw – „klusecki, mięsko i ogólek”. ;) Żaden maluch im nie odmówi. Kawałki indyka są miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Obok pulchniutkie gnocchi ziemniaczane i pyszna mizeria z koperkiem.
Sposób przygotowania
  1. PASECZKI INDYKA:

    Mięso kroimy na plastry o grubości około 1 cm, a następnie na podłużne paski. Przekładamy do miski. Dodajemy przyprawy: musztardę, sos sojowy, zioła, miód, paprykę, czosnek oraz oliwę i dokładnie mieszamy. Do misy malaksera dajemy bułkę tartą i płatki kukurydziane. Blendujemy na bardzo drobne okruszki. Dosypujemy do mięsa i mieszamy tak, by wszystkie kawałki pokryły się panierką. Kawałki indyka smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż panierka zrobi się chrupiąca i złoto-brązowa. Usmażone mięso układamy na ręcznikach papierowych, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

  2. GNOCCHI ZIEMNIACZANE:

    Gnocchi ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone gnocchi. Energicznie mieszamy i wyławiamy od razu jak wypłyną.

  3. MIZERIA:

    Ogórka obieramy i ścieramy na mandolinie na cienkie plasterki (możemy również pokroić nożem). Odsączamy z nadmiaru wody i dodajemy śmietanę, szczyptę soli oraz posiekany koperek. Całość dokładnie mieszamy.

  4. PODANIE:

    Gnocchi podajemy z paseczkami indyka i mizerią.

  5. /wp-content/uploads/2020/06/IMG_5105-Kopiowanie.jpg">

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.