Ja wolę w domu > Przepisy > Okazja > Dla dzieci > STRASZNA PRZEKĄSKA – PIZZERINKI

STRASZNA PRZEKĄSKA – PIZZERINKI

Kluski na parze od Jawo już nie raz uratowały mi dzień! Świetnie nadają się do tradycyjnych sosów i dań orientalnych, można je jeść na słono i słodko… Mogłabym tak długo wymieniać. Tym razem wykorzystałam je jako bazę do pysznej i szybkiej przekąski halloweenowej. Wystarczy dobry sos pomidorowy, ser i oliwki, aby wyczarować straszne przekąski – gwiazdę niejednego październikowego wieczoru!
Sposób przygotowania
  1. KLUSKI NA PARZE:

    Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Zamrożone kluski układamy na sitku i podgrzewamy na parze pod przykryciem przez 4 minuty. Wykładamy na talerz i pozostawiamy do przestygnięcia. Kluski przekrawamy na pół.

  2. DEKOROWANIE:

    W międzyczasie przygotowujemy dodatki. Sos pomidorowy wlewamy do miseczki. Ser żółty kroimy w paski. Część oliwek przekrawamy na pół, a część kroimy w cienkie paski (tak, aby móc stworzyć z nich nogi pająka). Następnie rozsmarowujemy na nich sos pomidorowy, układamy pajęczynę z sera żółtego oraz pająki z oliwek na wierzchu. Pizzerinki pieczemy w 180°C, aż brzegi będą lekko zrumienione, a ser smakowicie roztopiony.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Pizzerinki podajemy na ciepło w towarzystwie innych przekąsek na udekorowanym w klimacie halloween stole.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.