Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z rybą > SZYBKA SAŁATKA Z GNOCCHI, JAJKIEM I TUŃCZYKIEM

SZYBKA SAŁATKA Z GNOCCHI, JAJKIEM I TUŃCZYKIEM

Co przygotować na lunch do pracy, jeśli nie mamy możliwości skorzystać z mikrofalówki? Sprawdźcie przepis na szybką i zdrową sałatkę z gnocchi, jajkiem i tuńczykiem, która doskonale smakuje również w wersji na zimno. Przepyszny dressing z dodatkiem sosu worcestershire wzbogaci jej smak i sprawi, że na stałe zagości w Waszym lunchowym menu.
Sposób przygotowania
  1. GNOCCHI ZIEMNIACZANE:

    Gnocchi ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone gnocchi. Energicznie mieszamy i gotujemy na dużym ogniu. Gnocchi wyławiamy łyżką cedzakową, gdy tylko wypłyną na powierzchnię.

  2. SOS:

    Do miseczki dajemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania sosu: musztardę francuską, kapary, majonez, oliwę z oliwek, sos worcestershire, sok z cytryny i bardzo drobno posiekany czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

  3. SAŁATKA:

    Na talerze wykładamy szpinak, ugotowane gnocchi, jajka pokrojone w ćwiartki, kawałki tuńczyka, ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę oraz szalotkę pokrojoną w pióra. Sałatkę polewamy sosem i posypujemy posiekaną natką i szczypiorkiem oraz papryką lub papryczką chili.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.