Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Naleśniki > TORT NALEŚNIKOWY

TORT NALEŚNIKOWY

Pyszny tort z naleśników z serem, przełożonych kremem kakaowym i kajmakiem z polewą z gorzkiej czekolady i udekorowany borówkami oraz płatkami róży. Szybki deser na wyjątkową okazję.
  • DODATKOWO

Sposób przygotowania
  1. NALEŚNIKI Z SEREM:

    Naleśniki z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone naleśniki podgrzewamy w mikrofalówce 2 minuty przy mocy 600W.

  2. TORT:

    Każdy naleśnik rozkładamy tak, by warstwa sera była na górze, a następnie układamy naleśniki jeden na drugim, smarując je naprzemiennie kremem kakaowym i kajmakiem. Ostatni, górny naleśnik układamy serem do dołu. W rondelku łączymy śmietankę z czekoladą. Podgrzewamy cały czas mieszając na bardzo małym ogniu, aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Oblewamy naleśniki gęstą polewą z gorzkiej czekolady. Deser możemy udekorować owocami np. borówkami i suszonymi płatkami róży.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.