Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z rybą > WĘDZONY ŁOSOŚ Z UBIJANĄ FETĄ I KOPYTKAMI

WĘDZONY ŁOSOŚ Z UBIJANĄ FETĄ I KOPYTKAMI

Wędzony łosoś podany razem z ubitą fetą to moje najnowsze kulinarne odkrycie, które rewolucjonizuje świat szybkich, a zarazem wyrafinowanych posiłków. Podaję go w połączeniu z chrupiącymi kopytkami, smażonymi pomidorkami i odrobiną solonych pistacji. To świetna kompozycja smaków i struktur, którą możecie przygotować w zaledwie 30 minut. Świetny wybór na każdą okazję!
Sposób przygotowania
  1. KOPYTKA ZIEMNIACZANE:

    Kopytka ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kopytka. Po wrzuceniu nie mieszamy kopytek i gotujemy przez 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Po tym czasie kopytka wyławiamy łyżką cedzakową i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie podsmażamy kopytka, aż się lekko zrumienią na patelni.

  2. UBIJANA FETA:

    W międzyczasie przygotowujemy fetę. Do naczynia blendera wkładamy fetę, dodajemy jogurt i ubijamy. Gdy feta będzie ubita i kremowa, dodajemy oliwę, ząbek czosnku, pieprz, sok i otartą skórkę z ½ cytryny. Dokładnie mieszamy.

  3. WĘDZONY ŁOSOŚ:

    Łososia podgrzewamy na patelni lub w piekarniku.

  4. SPOSÓB PODANIA:

    Fetę rozlewamy na półmisku. Obsypujemy płatkami chili, pistacjami oraz z podsmażonymi pomidorkami koktajlowymi. Obok układamy podsmażone kopytka. Łososia podajemy z plasterkiem cytryny i odrobiną koperku.

  5. Jeśli zainteresował Was ten przepis, zapraszam po więcej na moim Instagramie.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.