PIEROGI Z MIĘSEM Z DOMOWĄ KONFITURĄ Z ŻURAWINY I GRUSZKI [FILM]
Jeśli nie próbowaliście jeszcze tego ciekawego połączenia pierogów z mięsem z lekko kwaskową żurawiną, zróbcie to czym prędzej.
I idziemy o zakład, że wielu z Was zapyta teraz, po co zaprzątać sobie głowę przygotowaniem domowej konfitury z żurawiny, skoro w każdym sklepie można kupić gotową wersję. Ale obiecujemy, warto! Po pierwsze dlatego, że ta sklepowa wersja to prawie sam cukier i zagęstniki. A po drugie, świeża żurawina wymaga minimum uwagi. Wystarczy ją umyć i bez obierania, bez pestkowania smażyć, aż się rozpadnie i stworzy gęstą konfiturę.
Wypróbowaliście ten przepis? Koniecznie pochwalcie się zdjęciem, oznaczając #jawolewdomu. Smacznego! 😊
Składniki:
opakowanie pierogów z mięsem Jawo
300 g świeżej żurawiny
1 gruszka
100 g cukru trzcinowego
sól
Dodaj komentarz