Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z mięsem > USZKA Z GRZYBAMI ZAPIEKANE Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

USZKA Z GRZYBAMI ZAPIEKANE Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

Czy wiecie, że Wasze ulubione wigilijne uszka z grzybami to także znakomita propozycja na Wielkanoc? My proponujemy zapiec je z białą kiełbasą i cebulką. Wypróbujcie koniecznie.
Sposób przygotowania
  1. USZKA Z GRZYBAMI:

    Uszka z grzybami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy partiami zamrożone uszka. Delikatnie mieszamy i gotujemy na niedużym ogniu 12 minut. Wyjmujemy uszka łyżką cedzakową.

  2. ZAPIEKANKA:

    Uszka przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojoną w pióra cebulę i ponacinane kiełbasy. Do kubka wlewamy: oliwę, miód, wino i sos sojowy. Dodajemy musztardę, majeranek, oregano, czosnek, cząber oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Danie polewamy marynatą i dokładnie mieszamy. Całość pieczemy w temperaturze 200 stopni 40 minut, w połowie pieczenia nakrywamy luźno folią aluminiową.

  3. PODANIE:

    Danie możemy udekorować świeżymi gałązkami rozmarynu.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.