Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Uszka > USZKA Z PIECZARKAMI Z DODATKIEM BROKUŁÓW I PARMEZANU

USZKA Z PIECZARKAMI Z DODATKIEM BROKUŁÓW I PARMEZANU

Macie ochotę na lekkie danie? Sięgnijcie po uszka z pieczarkowym farszem, z brokułem i parmezanem.
Sposób przygotowania
  1. USZKA Z PIECZARKAMI:

    Uszka z pieczarkami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy partiami zamrożone uszka z pieczarkami. Delikatnie mieszamy i gotujemy na niedużym ogniu 12 minut. Wyjmujemy uszka łyżką cedzakową.

  2. BROKUŁY:

    Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy 6 minut na parze. W dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą, przeciskamy czosnek. Podsmażamy na niedużym ogniu, doprawiamy solą, dodajemy uszka i jeszcze chwilę podsmażamy. Na koniec dodajemy różyczki ugotowanego brokuła i posiekaną natkę pietruszki.

  3. PODANIE:

    Danie podajemy posypane parmezanem.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.