Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z rybą > GNOCCHI Z WĘDZONĄ MAKRELĄ I SZPINAKIEM

GNOCCHI Z WĘDZONĄ MAKRELĄ I SZPINAKIEM

Zawsze gdy nie mam zbyt dużo czasu na przygotowanie obiadu, w mojej głowie pojawiają się dwie opcje – szybki makaron albo gnocchi! Tym razem postawiłam na drugą opcję, ponieważ uwielbiam delikatną konsystencję włoskich kluseczek od Jawo oraz to, że pasują absolutnie do wszystkiego. W moim błyskawicznym sosie połączyłam smak wędzonej makreli ze smakiem świeżego szpinaku i muszę nieskromnie przyznać, że wyszło genialnie. Jeśli więc szukacie łatwego pomysłu na pożywny obiad, to serdecznie zapraszam do lektury!
Sposób przygotowania
  1. SOS ŚMIETANOWY ZE SZPINAKIEM I MAKRELĄ:

    Makrelę obieramy i dokładnie oddzielamy mięso od ości. W tej czynności pomocna może okazać się pęseta. W garnuszku zagotowujemy śmietankę, mięso z makreli i liść laurowy. Odstawiamy do ostudzenia. W czasie gotowania gnocchi śmietanka przejdzie smakiem wędzonej makreli i liści laurowych.

  2. GNOCCHI:

    W międzyczasie przygotowujemy gnocchi od Jawo według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku i dodajemy sól. Wrzucamy zamrożone gnocchi i energicznie mieszamy. Gdy tylko wypłyną na powierzchnię, wyławiamy je łyżką cedzakową. Następnie łączymy je z sosem śmietanowym, a na sam koniec dodajemy szpinak i doprawiamy solą i pieprzem.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Gnocchi podajemy na głębokich talerzach. Całe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.