Lubicie angażować dzieci do wspólnego gotowania? My w domu robimy to bardzo często. Maluchy nie tylko świetnie bawią się przy przygotowywaniu posiłków, ale i z większą chęcią je pałaszują. Polecam Wam na przykład te pyszne wegańskie pierogi z jagodami podane z kokosowym jogurtem i syropem klonowym. W sam raz na słodki podwieczorek.
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie pierogów z jagodami Jawo
- 250 g płatków owsianych górskich
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 czubata łyżka miodu
- sól
- 250 g jogurtu kokosowego
- ulubiona konfitura (np. z owoców leśnych)
- garść borówek
- 2 łyżki syropu klonowego
PIEROGI Z JAGODAMI – SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


Jeśli spodobał Wam się ten przepis, to zapraszam do sprawdzenia reszty moich pomysłów na wegańskie dania.




































































































