Kluski na parze z polewą czekoladową podane w sosie z malin, posypane pistacjami.
SKŁADNIKI:
4 porcje
- 1 opakowanie klusek na parze Jawo
- 1/2 łyżki masła
- 200 g mrożonych malin
- 1 dojrzały banan
- garść pistacji
- kilka świeżych malin
Połączenie pyz ziemniaczanych, sera i gruszki w zapiekance jest po prostu doskonałe! Jako bazę do najnowszego przepisu wykorzystałam tradycyjne pyzy Jawo – pyszne i mięciutkie, idealnie podkreślające szlachetny smak pozostałych składników. Danie sprawdzi się zarówno jako sycący, wegański obiad, jak i ciekawa kolacja z kieliszkiem dobrego wina!
Kluski na parze z polewą czekoladową podane w sosie z malin, posypane pistacjami.
SKŁADNIKI:
4 porcje
Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.
Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!
Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz politykę prywatności.