KLUSKI ŚLĄSKIE CIEMNE Z SOSEM Z GORGONZOLI
Swoją ciemną barwę kluski śląskie zawdzięczają wysokiej zawartości surowych startych ziemniaków, które stanowią aż 70% składu ciasta! Dzięki temu są delikatne, miękkie i mają wyjątkowy smak. W wersji bezglutenowej polecamy podać je z sosem z gorgonzoli, śmietanki i jogurtu greckiego. Całość posypcie świeżą natką z pietruszki i ozdóbcie świeżymi figami.
Składniki:
- 1 opakowanie klusek śląskich ciemnych Jawo
- 2 gruszki
- 200 g sera gorgonzola
- 2 łyżki śmietanki 30%
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- garść posiekanej natki pietruszki
- kilka świeżych fig
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
W przepisie wykorzystane zostały bezglutenowe kluski śląskie ciemne Jawo:



Dodaj komentarz