KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Z HUMMUSEM [FILM]
Lada moment wpadną do Was goście? Podajcie im na przekąskę krokiety z kapustą i grzybami z dodatkiem groszkowego hummusu – będą zachwyceni. Przy okazji warto zrobić hummus z podwójnej porcji składników, bo to pyszne smarowidło kanapkowe. W jego skład, oprócz ciecierzycy i groszku, wchodzi tahini, czyli pasta z prażonego sezamu. Można ją kupić gotową lub przygotować samemu. Wystarczy delikatnie zrumienić na patelni sezam i dokładnie zmiksować blenderem.
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie krokietów z kapustą i grzybami Jawo
- 75 g zielonego groszku + groszek do podania na stół
- 80 g pasty sezamowej tahini
- sok z ½ cytryny
- 2 ząbki czosnku
- ½ pęczka bazylii
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego
- 50 ml zimnej wody
- oliwa z oliwek do polania hummusu
- roszponka
- pomidorki koktajlowe
- sezam

SONY DSC

SONY DSC
Dodaj komentarz